O’coco – Chicken restaurant with wine and good mood :)

지난번에 간만에 가로수길에 간 김에, 항상 지나다니면서 보기만 했던 식당에 들러보기로 했습니다. 이름도 재밌는 곳이예요. 낮에 가기는 했지만 밤에 들러서 분위기있게 와인 한잔 했으면 좋았겠다는 생각이 들더라구요!

While walking down the Garosu-gil, we always encountered this restaurant but never tried it. So one day, we decided to go in. The name of the restaurant is funny. It was lunch when we came here, but it would be also great if we come here for dinner and a bottle of wine.

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  • Restaurant name : 오코코 (O’coco)
  • Location : 서울시 강남구 신사동 536-3 (536-3, Sinsa-dong, Gangnam-gu, Seoul, Korea)
  • Menu : Brunch menu with chicken, salad, wine, etc.
  • Price : 1~20,000won+tax (Egg benedict 16,000won, Coq au vin 15,000won)
  • Why I like here : Various chicken dishes, nice interior
  • Contact : 02-3444-3313
  • Business hour : am 11:00~am 02:00 (Break time 15:00~17:00)

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레스토랑의 이름은 오코코인데요, 원래 항상 지나다닐 때는 그 이름의 의미를 몰랐는데 알고보니 닭요리 전문점이라서 이름을 그렇게 지은 것이더라구요. coco가 꼬고, 닭 우는 소리처럼 들리기도 해요. 겉으로 봐도 분위기가 꽤 좋아보여서 항상 어떤 곳인가 궁금했다죠!

The name of the restaurant is O’coco. We had no idea why the name is O’coco, but we found out that it is a chicken dish restaurant(Korean imitative words for the sound of chicken is “co co”). The atmosphere looked pretty awesome, so we were always wondering what place here is.

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들어가고 나서 눈에 띈 것은 여기저기 예쁜 인테리어였답니다. 특히 벽에 있던 이 장식은 여러 블로그에서도 소개될정도로 특이하더라구요. 이런 간접조명 좋아요!

The interior is beautiful. Especially, the decoration on the wall was unique that several bloggers mentioned it. This kind of indirect illumination makes a good mood.

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테이블 위에는 예쁜 생화장미가 하나씩 꽂혀 있었어요. 분위기에 신경을 많이 쓰는 레스토랑이 분명합니다.

There was a pink rose on each table. It is true that they are trying to make a romantic atmosphere.

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식전빵이 굉장히 독특했는데 맛있었어요~ 많은 레스토랑을 다녀봤지만 이런 식전빵은 처음! 긴 삼각형 모양에 폭신폭신하고 담백하고 쫄깃한 맛의 빵이었어요. 항상 이 빵을 주시는지는 모르겠어요.

The bread was unique and delicious. It was the first time to see a bread like this. This triangular bread is tasty and chewy. But I’m not sure if they always serve this bread.

  • 에그베네딕트(Egg Benedict) : 담백한 빵에 살라미(Salami)와 닭안심, 계란으로 구성된 한끼 식사 영양소가 듬뿍 들어간 대표적인 브런치 메뉴 (A nutritious brunch menu with tasty bread, salami, chicken breast, and egg.)

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에그 베네딕트는 빵에 햄(살라미)과 닭 안심, 양파, 그리고 수란과, 샐러드, 그리고 버섯과 방울토마토를 볶은 것으로 이루어져 있어요. 이 메뉴는 수란을 정말 환상적으로 만들었더라구요. 흰자는 흘러내리지 않을 정도로만 익혀졌고 노른자가 그 사이에서 살짝 보이면서 건드리면 툭 터질 것 같이 위태위태하게 있었답니다. 포크로 찌르는 순간 노른자가 쭉 흘러내려서 닭과 빵에 고루 묻어서 맛있게 먹었어요. 닭 안심은 따로 양념이 돼 있어 그거만 따로 먹어도 맛있더라구요. 딱 브런치다운 메뉴였어요 ^^

Egg Benedict is composed of bread, salami ham, chicken tenderloin, onion, poached egg, salad, and roasted mushroom and cherry tomato. The poached egg in this menu was really fantastic. The white is boiled to nearly roll down, and the yolk peeped out from the white very shaky. The moment that spearing the egg with a fork, the yolk rolled down and coated the chicken tenderloin and bread. The chicken tenderloin was seasoned separately to taste just right. It was a perfect menu for a brunch.

  • 보르도와인 치킨(Coq au vin) – 보르도 지역의 레드와인으로 조리된 프랑스식 가정 요리(French home cooking with Red wine from Bordeaux area.)

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식전빵으로 먹었던 빵이 보르도와인 치킨에 함께 나와서 놀랐어요. 하나 더 달라고 할까 고민이었는데 잘됐죠! 보르도와인으로 익혔다는 닭은 솔직히 좀 느끼했어요. 기름을 조금만 덜 넣지 하는 생각이 계속 들더라구요. 밑에 볶음밥도 깔려 있었는데, 볶음밥에 닭을 함께 먹으니 맛있었어요. 닭이 좀 느끼했던 것은 불만이었지만… 그래도 치킨을 와인에 익힌 것은 신기한 맛이라 계속 하나씩 먹게 되더라구요. 와인 향이 치킨에 배어 있어요~

The bread which we had before was served with Coq au vin. Actually it was so great because the bread was so delicious, we was about to ask another dish of bread. Frankly speaking, the chicken was quite greasy, that I couldn’t stop thinking that it would be better if they take oil out of the dish.  There were fried rice under the chicken, and it got along well with the chicken. The greasy chicken was a minus, but still, the combination of chicken and wine was somehow attractive.

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런치 메뉴에는 식후에 커피를 준답니다. 돌설탕을 함께 주셨는데, 이걸 보면 어렸을적 생각이 나곤 해요. 커피가 아주아주 부드러워서 좋았어요.

They serve free coffee as a dessert for the lunch menu. The sugar looks like a stone. The coffee was soft and delicious.

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