W.e. – Korean fusion dessert cafe

항상 ‘디저트’하면 외국의 디저트를 생각하게 되는데요, 가로수길에 한국식 디저트가 있다고 해서 갔다왔어요. 한국스타일의 디저트, 어떤 것이 떠오르시나요?

When we think about dessert, we usually think about the dessert of America or Europe. But how do you think about Korean style dessert?

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  • Restaurant name : 더블유이 (w.e.)
  • Location : 서울시 강남구 신사동 518-8 (518-8, Sinsa-dong, Gangnam-gu, Seoul, Korea)
  • Menu : Fusion makgeolli(raw rice wine), ice flake, rice cake, etc. Korean fusion dessert
  • Price : Coffee&tea 4,500~6,000won, dessert 6,000~12,000won (Ginger rice wine cocktail 8,500won, Bokbunja rice wine cocktail 8,500won, Ricepunch Granita 8,500won)
  • Why I like here : Korean fusion unique desserts
  • Contact : 02-3445-0919
  • Homepage : http://www.westneast.co.kr

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더블유이(w.e.)의 뜻은 west and east라고 해요. 동서양의 디저트를 퓨전했다는 의미일거예요. 우리에게 익숙한 호떡, 인절미, 막걸리, 팥빙수 등을 새롭게 해석하여 한국식 디저트를 만들었다고 해요.

The meaning of w.e. is west and east. Maybe it means that it combined western dessert and eastern dessert. They invented a new style of dessert by reinterpreting Korean dessert like hodduk(pancake), injeolmi(rice cake), makgeolli(rice wine), and patbingsu(red bean sherbet).

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가게 안은 생각보다 넓지 않은 편이예요. 날씨가 좋아 테라스에 앉았답니다.

The inside of the cafe is pretty small. Luckily it was sunny, so we sat on the terrace.

저희가 주문한 것은 복분자 얼음과자와 화이트, 핑크 칵테일이예요.

We ordered Ricepunch granita and two kinds of Rice wine cocktail.

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  • 얼음과자 (Corean Style Granita) – 고운 결정의 일반적인 빙수와 달리 직접 손으로 긁어서 결정이 굵은게 특징인 얼음과자. 씹는 맛이 일품.(Unlike other ice flakes which has fine texture, we paw the ice with had to make the texture rough and bigger. The munchy texture is great.)
  • Ricepunch Granita – 복분자 위, 눈 내린 식혜 얼음과자(Snowy sikhye(sweet rice drink) granita on rubus coreanus fruit.)

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식혜맛+복분자 맛이 어우러진 얼음과자예요. 얼음빙수?라고도 할 수 있겠네요. 서빙해주시는 분이 식혜 맛이 안날 수 있으니 섞어먹지 말고 위에서부터 먹으라고 하시더라구요. 먹어보니 위에 하얀게 아마 식혜를 얼려서 갈아낸듯 하고, 아래 복분자와 복분자 주스가 진하게 들어있었어요. 복분자가 상당히 달달한 편이라 위에 식혜와 먹으면 식혜의 맛은 전혀 느끼지 못한채 복분자 아이스크림만 먹을뻔했어요. 위에가 은근히 식혜 맛이 나는게 맛있더라구요~ 아래로 내려가니 복분자가 달아서 좋았구요. 맨 아래엔 복분자가 꽤 많이 들었어요.

This is a granita with a mixed taste of sikhye(sweet rice drink) and bokbunja(rubus coreanus fruit). It’s a kind of ice flake. The waitress said that since the taste of sikhye is weaker than bokbunja, we should eat it from the top, and not to mix it. The white part on the top is a grain of sikhye, and there is thick bokbunja juice and bokbunja on the bottom. The bokbunja part is pretty sweet, so it you mix it with the top, you might don’t feel the taste of sikhye. The slight taste of sikhye is pretty good, and also the sweet taste of bokbunja was great too. There are plenty of bokbunja on the bottom.

  • Bokbunja Rice Wine Cocktail – 생막걸리에 달콤한 복분자로 맛을 낸 핑크 칵테일(Pink cocktail with raw rice wine and sweet bokbunja.)
  • Ginger Rice Wine Cocktail – 생막걸리에 은은한 진저향이 어우러진 달콤한 화이트 칵테일(Sweet white cocktail with raw rice wine and delicate ginger flavor.)

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복분자 칵테일은 달달한 복분자 맛에 아래에 복분자가 꽤 많이 들어있답니다. 건져서 먹어보니 막걸리 향이 은근 배어있어 맛나요. 전 막걸리는 그냥은 잘 못마시는데 다른 것과 섞으니 무리없이 먹을 수 있었답니다.

Bokbunja cocktail has sweet taste of bokbunja and plenty of bokbunja fruits. I’m not good at drinking rice wine, but mixing it with other flavors make it better to drink.

화이트칵테일은 은은한 생강향이 나는 막걸리예요. 술 향이 강하게 나지는 않는데, 생강 향이 강한 편도 아니예요. 생강차를 좋아하는 분들은 부담없이 즐기실 수 있을 것 같아요.

The white cocktail has delicate ginger flavor. The scent of alcohol is not that strong as well as the taste of ginger. If you like ginger tea, you might like this one 🙂

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