Deux Amis – Cute and lovely cakes!

가로수길에는 많은 카페들이 있죠~ 작고 아담하지만 케익이 맛있는 카페가 있다고 해서 다녀왔어요. 듀자미는 르꼬르동 블루 출신의 파티쉐가 케익을 만든다고 하네요. 그러고보니 가로수길에서 유명한 맛집 중에 르꼬르동블루가 없는 집이 없는 것 같아요. 신기하네요~

There are lots of cafes in Garosu-gil. This time, we went to a small cafe which has delicious cakes. The cakes of Deux Amis is made from a patissier from Le Cordon Bleu. Most of the famous restaurants or cafes in Garosu-gil has chefs from Le Cordon Bleu.

Image

  • Restaurant name : 듀자미 (Deux Amis)
  • Location : 서울시 강남구 신사동 535-9 (535-9, Sinsa-dong, Gangnam-gu, Seoul, Korea)
  • Menu : Coffee, black tea, cake, tart, macaron, etc.
  • Price : 5~7,000won (Americano 5,000won, tarte aux framboises 6,500won)
  • Why I like here : Delicious cake, mild americano, cute names of cakes
  • Contact : 02-3443-0030

ImageImageImageImage

카페 규모는 작은 편이고, 밖의 테라스 자리도 이용할 수 있어요. 가게 안은 나무 재질의 의자와 하얀 벽으로 전체적으로 따뜻한 분위기예요. 여자들끼리만 있는 테이블이 많았는데, 이런 테이블이 많다는 것은 맛있으면서 분위기가 좋은 집이라는 거죠 🙂

The size of the cafe is quite small, so you can also use the table outside. The interior is warm due to the white wooden chairs and white walls. There are many tables with only women, and that means that this place has good atmosphere and delicious cakes.

ImageImageImageImage

맛있어보이는 쇼케이스의 케익들!

Cakes in the showcase looks delicious!

Image

테이블 위에는 예쁜 생화 카네이션 한송이가 꽂혀 있어요.

There’s a pretty carnation on the table.

Image

아메리카노 한잔과 조각케익 하나를 주문했어요.

What I ordered was one americano and one piece of cake.

 

  • Americano

ImageImage

여기 아메리카노는 엄청나게 연해요. 밍밍한건 아닌데 샷을 원래 연하게 뽑으시는지, 물을 많이 타신건지 거의 보리차인줄 알았어요. 전 원래 아메리카노에 샷까지 추가해서 마시곤 하거든요~ 연한 커피를 좋아하시는 분들은 여기 아메리카노 좋아하실 것 같아요! 여기 케익이 딱 적당히 달아서 연한 아메리카노가 잘 어울렸어요.

The americano here is really weak. Maybe they doubled water or made a shot weaker. I usually add one more shot when I’m tired. I guess people who love weak coffee would like here. The cake was sweet enough to make a great combination with americano.

 

  • 산딸기가 사랑한 말차씨 (Mr. Malcha loved by Miss raspberry) – tarte aux framboises

ImageImageImageImageImage

이름도 사랑스럽고, 모양새도 둥글둥글 귀여워요! 타르트 위에 말차로 만든 케익이 올라가 있고, 그 위에 하얀 생크림, 그리고 맨 위에 산딸기 맛의 크림이 올라가 있어요. 먹어봤는데 이 네가지 조합이 끝내줬어요 ^^ 하나라도 빠졌으면 심심했을 것 같아요. 아기자기하고 예쁜 조각케익이예요.

The name is lovely, and the shape is also cute. The cake has tart on the bottom, cake made with malcha, whipped cream, and finally, raspberry flavor mousse on the top. The harmony of this four layers were great. It would be weak if one of these layer was missing. It’s so cute and delicious.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s