Patio42 – Delicious real Italian carbonara pasta!

사실 한국의 까르보나라는 한국식에 맞게 변형된 것이예요. 이탈리안 정식 까르보나라보다 크림이 많은 편이라고 하더라구요. 이번에 이탈리안 정통 까르보나라를 맛볼 수 있는 레스토랑이 있다고 해서 다녀와봤어요.

Carbonara pasta in Korea is modified to fit in Korean’s taste. It has more cream than the original Italian carbonara pasta has. This time, I found out a restaurant that serves traditional Italian style carbonara pasta.

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  • Restaurant name : 파티오42 (Patio 42)
  • Location : 서울시 강남구 신사동 567-23 (567-23, Sinsa-dong, Gangnam-gu, Seoul, Korea)
  • Menu : Pasta, steak, wine, etc.
  • Price : 1~2만원대 (Spaghetti w/ bacon, egg yolk and cream 16,000won, Arugula pizza 15,000won)
  • Why I like here : Special Carbonara and delicious sangria
  • Contact : 02-518-2242
  • Homepage : http://www.facebook.com/patio42

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파티오42는 압구정에 있는 작은 규모의 레스토랑으로, 이탈리안 캐주얼 레스토랑이랍니다. 들어가보면 그 앤틱한 소품들과 빈티지스럽지만 멋스러운 색들에 깜짝 놀라실지도 몰라요~

Patio42 is a small Italian casual restaurant in Apgujeong. You might be surprised to see the antique items and both beautiful and stylish colors around the restaurant.

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가게 안은 음악소리가 큰 편이지만 테이블 간격이 충분해서 북적거린다거나 정신사납다는 느낌은 들지 않았어요. 의자의 페인트에서부터 방석, 벽의 장식, 의자와 조명까지 다양한 소재와 색깔을 써서 빈티지스러운 느낌을 준답니다. 파티오42의 42의 의미가 궁금해서 여쭤봤는데, 어느 영화에서 계속 나오는 의미 있는 숫자라고 하시더라구요. 여기 사장님께서 예술이나 디자인, 영화에 관심이 많으신 분 같아요.

The music is loud in the restaurant, but the distance between the tables were enough that it doesn’t bother. They used various textures and colors for every chairs, paints, cushions, decorations, and lighting. The waiter told that the number 42 is a meaningful number of a movie. Maybe the owner is interested to art, design, and movies.

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재밌는 서빙 아이디어~

Funny serving ideas ~

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기본으로 주는 빵과 피클. 빵은 겉이 바삭하면서도 속이 부드럽고 따뜻해서 좋았어요.

Bread and pickles. The bread was crispy outside but on the inside it was soft and warm.

  • Spaghetti w/ bacon, egg yolk and cream 까르보나라 – 크림이 적게 들어간 정통 이탈리안식 까르보나라 주문 가능 (You can also order traditional Italian carbonara with smaller amount of cream.)

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그냥 까르보나라를 주문한게 아니라 크림이 적게 들어간 이탈리안 정통 까르보나라를 주문했어요. 여느 가게에서 먹어본 까르보나라와 다르더라구요~ 겉으로 보기엔 살짝 뻑뻑해보이는데 먹어보니 굉장히 부드러워요~ 느끼하지도 않구요. 진한 치즈 맛과 계란 노른자가 어울려 진짜 환상의 맛을 만들어낸답니다.

We ordered not the ordinary carbonara but the traditional Italian carbonara which has less cream in it. It was different to other carbonaras I had. It looked dry, but actually it was really soft and not greasy. Thick cheese taste and yolk makes a fantastic harmony.

  • 루꼴라 피자 – Cherry Tomatoes & Arugula Pizza – 신선한 루꼴라 샐러드와 토마토를 올린 토스카나풍 피자(Toscana style pizza with fresh arugula salad and tomatoes.)

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루꼴라는 이탈리아의 샐러드로 쓰이는 풀이라고 해요. 한국의 시금치와 비슷한데 쓴맛은 덜한 것 같아요. 더 부드럽기도 하구요. 씬피자라고 하기엔 도우가 살짝 두꺼운듯 한데 오히려 약간 바삭한 것이 식감이 더 좋은 것 같아요. 너무 두꺼우면 안되겠지만~ 딱 적당한 두께랄까요? 바삭하면서도 담백하고, 고소한 맛이 느껴지는 도우에 신선한 토마토와 루꼴라, 토마토소스와 치즈가 얹어져 있으니 천국에 온 기분이었답니다 ^^

Arugula is used as a salad in Italy. It looks similar to spinach but it is less bitter and much softer. The dough is thicker to be a thin pizza but the crispy taste has better texture than thin pizza. Crispy and rich taste of the dough, fresh tomatoes and arugula, tomato sauce and cheese made me feel like I was in seventh heaven.

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