Take Urban – Special cake in a special architecture!

강남역과 신논현역 근처에는 많은 커피전문점이 있지만 여기에 가면 항상 웬지 뉴요커가 된 것 같은 기분이 들어요. 케익이나 커피도 항상 맛있어서 늘 즐거운 기분으로 들르게 된답니다. 강남역의 스타벅스에 질린 여러분께 꼭 맞는 추천이 될듯한 카페 하나를 소개해드리려고 해요!

There are tons of cafes between Gangnam station and Sinnonhyeon station, but I always feel like being a New yorker here. Delicious cakes and coffees makes it happy to stop by this place. It would be a perfect recommendation for people who are tired of Starbucks.

Image

  • Restaurant name : 테이크어반 (Take Urban)
  • Location : 서울시 강남구 논현동 200-7 (200-7, Nonhyeon-dong, Gangnam-gu, Seoul, Korea)
  • Menu : Bakery, cake, coffee, etc.
  • Price : Coffee 3,000won~, cake 4~5,000won (Tiramisu 5,000won, Chocolate classic 4,500won)
  • Why I like here : Unique interior and delicious cakes!
  • Contact : 02-519-0001

ImageImageImage

테이크어반이 있는 어반하이브라는 건물은 건축가 김인철 선생님께서 디자인하셨어요. 구조체를 이루는 콘크리트 벽체를 밖으로 빼내고 안에 기둥이 없는 공간을 만들어 효율적으로 공간을 쓸 수 있도록 하셨답니다. 콘크리트 벽체에 벌집(hive)처럼 구멍이 있어서 어반하이브라는 이름을 붙였다고 하네요. 현재 한스킨의 본사 건물로 쓰이고 있는듯 해요. 카페 입구와 오피스 입구 모두 삼각형으로 패여 있어요. 흔히 보기 어려운 특이한 입구와 구조이지요.

The building ‘Urban Hive’, where Take Urban is, is designed by architect Incheol Kim. Taking out the concrete wall structure and making a space without columns allows using the space freely. The building is used for the office for the Hanskin company now. The entrance for the cafe and office is both cropped out to be a triangular shape. The building itself has a very unique design.

ImageImageImageImage

바깥 부분이 약간은 차가운 느낌의 노출 콘크리트로 되어 있다면, 내부는 따뜻한 느낌의 목조로 장식이 되어 있답니다.

Compared to the cold concrete exterior, the interior is finished with wood materials with warm colors.

Image

우주를 보는 것 같은 천장 장식!

The decoration of the ceiling looks like an universe!

Image

각종 예쁜 케익들이 전시돼있는 쇼케이스~ 저희는 티라미스와 초콜릿 클래식을 주문했답니다.

Various cute cakes are filled in the showcase. We ordered Tiramisu and Chocolate Classic.

Image

 

 

  • 티라미수 (Tiramisu) – 이탈리아의 대표적 정통 디저트 케이크로 마스카르포네치즈, 사보이아르디, 모카의 풍미를 느낄 수 있는 부드러운 무스 (Traditional Italian dessert cake with Mascarpone cheese, Savoiardi, and mocha-flavored soft mousse)

ImageImageImageImageImage

맨 위부터 코코아가루, 마스카르포네치즈, 모카커피에 적신 사보이아르디(추측!). 보통 티라미수를 생각하면 커피맛이 먼저 떠오르는데, 이건 치즈맛이 더 강하더라구요. 궁금해서 밑에 있는 빵을 따로 먹어봤더니 모카커피를 적신 것 같은데, 커피물이 배어나올 정도로 습기가 많아요. 위에는 살짝 텁텁할 수 있는 치즈이다 보니 밑에 이렇게 적셔줘야 맛이 잘 어울리는 듯해요!

This cake has cocoa powder, Mascarpone cheese, and Savoiardi soaked in mocha coffee from the top. Usually most of the tiramisues has thick coffee taste, but this tiramisu had more cheese taste. Tasting only the savoiardi on the bottom, it looks like they soaked the bread into mocha coffee to make it watery. Because the cheese is so thick to make the texture unpleasant, the harmony with the watery bread was a really wise idea.

 

  • 초콜릿 클래식 (Chocolate classic) – 깔리바우트 초콜릿과 생크림을 사용하여 진한 맛을 느낄 수 있는 케익 (Thick chocolate cake with Callebaut chocolate and fresh cream)

ImageImageImage

깊은 초콜릿 맛이 진짜 인상적이었던 초콜릿 클래식! 생각보다 식감은 약간 딱딱했어요. 너무 달지도 않고 초콜릿의 깊은 맛이 충분히 나서 누구나 즐길 수 있는 초콜릿 케익이예요~

Rich chocolate flavor was impressive. The texture was stiffer than expected. It was not that sweet and has enough chocolate flavor, so everybody would like it.

Image

테이크 어반의 매력 중 하나는 베이커리 종류가 상당히 다양해서 빵을 좋아하는 사람들은 매우 신난다는 거죠! 다른 테이블을 보니 케익보다 빵을 드시고 있는 분들이 많았어요. 사실 베이커리가 케익보다 저렴하기도 하구요.

The charming point of Take Urban is that they have various breads. There were lots of people enjoying bread than cake. Actually, the breads are cheaper than cakes 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s