Just Steak – Dry-aged steak

요새 드라이에이징 스테이크를 하는 레스토랑들이 많이 생기던데요, 압구정에 제대로 된 스테이크를 하는 곳이 있다고 해서 다녀왔어요. 가게 이름부터가 스테이크를 강조하는 이름이예요~

There are lots of restaurants with dry-aged steak these days, so I went to a place selling good steak in Apgujeong. The name of the restaurant emphasizes the ‘steak’ 🙂

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  • Restaurant name : 저스트스테이크 (Just Steak)
  • Location : 서울시 강남구 신사동 657-3 (657-3, Sinsa-dong, Gangnam-gu, Seoul, Korea)
  • Menu : Steak, beverages, wine, etc.
  • Price : Steak for two 79,000won~ (cost differs by weight)
  • Why I like here : Dry aged steak.
  • Contact : 02-544-9357

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가게 규모가 굉장히 작고 인기가 많아 예약은 필수예요~ 특별한 날 진짜 제대로 된 스테이크를 먹고 싶을 때 가면 좋을 것 같아요.

The restaurant is really small, so you must make a reservation. This place is perfect if you want some awesome steak on a special day.

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대부분의 레스토랑이 그렇듯이, 런치 때 오면 좀 더 저렴한 가격이랍니다. 저희는 디너 때 예약없이 갔는데 다행히 그 때 예약이 하나 취소돼서 웨이팅없이 바로 앉을 수 있었어요. 저희가 주문한 것은 T-bone 스테이크 2인분 750g을 주문했어요. 스테이크를 주문하면 사이드 없이 스테이크만 나온답니다.

Like most of the restaurants, you can enjoy steak in cheaper price in lunch time. We went here for dinner without reservation, and we were lucky to have a seat right away because they had one table left due to reservation cancellation. We ordered 750g of T-bone steak for two. If you want some side menu, you should order it separately, since they give only steak if you order steak menu.

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식전에 주는 바게트 빵이예요. 마가린에 구워져서 나오는듯 해요.

Baguette for appetizer. They broil it with margarine.

  • T-bone dry-aged steak
  • Steak for two – 750g, 98,500won (cost differs by weight)

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저 두툼한 두께! 특별히 주문하지 않는 한 미디움 레어로 서빙되는데요, 미디움레어를 좋아하는 저는 환영할만한 일이지요. 겉에는 살짝 태워져서 꼬들하고, 속은 부드러워요. 티본의 왼쪽은 안심, 오른쪽은 등심이랍니다. 안심은 훨씬 부드럽고, 등심은 더 고소해요. 보통 코스로 나오는 레스토랑에 가면 여기 스테이크의 딱 한조각 정도만 있는 스테이크가 나오지요. 제대로 된 스테이크를 원없이 먹을 수 있어서 좋았어요!

Look at that thick steak! It’s usually served in medium rare. The outside is firm, and the inside is soft. The left hand of the T-bone is tenderloin, and the right hand of the T-bone is sirloin. The tenderloin is much softer, and the sirloin is tasty. It was happy to have great steak!

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스테이크를 찍어먹거나 사이드를 찍어먹을 수 있는 머스타드 소스.

Mustard sauce to eat with steak or side menu.

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사이드를 주문하지 않았더니 서비스로 주셨어요. 향신료를 뿌린 토마토와 양파예요. 스테이크와 먹으니 금상첨화!

They gave this side menu for free service. It’s seasoned tomato and onion. It makes fantastic harmony with the steak!

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압구정의 유명한 백화점 갤러리아와도 가까워요. 밤에 보니 야경이 좋더라구요 🙂

The restaurant is also close to the famous department store, Galleria. The night view is beautiful 🙂

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