Snob – Homemade cake with espresso shakerrato

지난 포스팅에서도 말씀드렸다시피 상수와 합정 사이에는 독특한 컨셉의 카페들이 많답니다. 이곳은 극동방송국 맞은편에 있는 카페인데요, 전원주택같은 외관과 널찍한 실내가 있는 곳이예요. 케익은 직접 만드시는 듯, 신선하고 맛있었답니다. 너무 달지 않고 고소한 케익이 인상적인 곳이었어요.

There are lots of cafes with unique concept between Sang-su and Hap-jung. Snob is a cafe across Far East Broadcasting Company. The cafe looks like a country house and the inside is pretty roomy. It looks like they cook their own cakes, which are fresh and delicious- not that sweet but tasty to be impressive.

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  • Restaurant name : 스노브 (snob)
  • Location : 서울시 마포구 상수동 86-53 (86-53, Sangsu-dong, Mapo-gu, Seoul, Korea)
  • Menu : coffee, organic herb tea, black tea, green tea, wine, drink, cake, etc.
  • Price : 3,500~30,000won (Espresso Shakerrato 5,000won, paradise ice 5,500won, blue berry tarte 6,000won)
  • Why I like here : enough space btwn tables, nice cake, good mood.
  • Contact : 02-325-5770

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간판이 네온사인 하나로만 되어 있어 자칫하면 놓치기 쉽습니다. 전원주택같은 외관을 잘 기억하시고 찾아가면 좀더 쉽게 찾을수 있을 것 같습니다.

It has a single neon sign, so you might loose your way. If you remember the exterior like a country house, maybe it will be easier to find here.

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여느 홍대 지역 카페와 마찬가지로 귀여운 소품들이 눈에 띕니다. 주방을 보니 케익은 이곳에서 직접 만드시는 것 같아요. 많은 카페들이 커피만 만들어 팔고 케익은 공장에서 만든 것을 사다가 판답니다. 이곳은 뭔가 정성이 더 들어 있는 듯한 느낌이 들어요.

Like other hong-dae cafes, there are lots of cute items around the cafe. The kitchen looks like they make their own cakes. Most of the cafes only make coffees, and get their cakes from the factory. Homemade cakes always taste good than factory-made cakes.

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2층으로 올라갔어요. 실내가 넓고 테이블 간격이 넓어 좋았어요. 테이블이 다닥다닥 붙어있는 카페는 답답해서요. 처음에는 손님이 별로 없어 소리가 울려도 시끄럽지 않았는데, 여기도 시간이 갈수록 손님이 가득 차니 대화를 나누기가 힘들더라구요. 손님이 많을 때는 1층을, 손님이 별로 없을 때에는 2층에 가시는 것이 좋을 것 같아요.

We went up-stairs. It’s spacious and the distance between tables are enough. Cafes crowded with tables feel stuffy. When we just arrived here there were few people so it was quiet, but minute by minute there were more and more people so the noise became louder. If there are lots of people, you are well advised to use the first floor table.

  • 블루베리 타르트 (Blue berry tarte) – 크림치즈 베이스의 슈트로이젤, 바닐라빈을 넣은 진한 카스타드 그리고 신선한 블루베리를 듬뿍 얹은 타르트 (Streusel based on cream cheese, thick custard with vanilla beans, and tarte with plenty of fresh blueberries.)

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냉동 블루베리가 아니라 신선한 생 블루베리가 올려져 있는 블루베리 타르트예요. 커스타드 크림이 너무 달지 않고 고소해서 맛있더라구요. 타르트와 크림 사이에 있는 블루베리 퓨레 덕분에 블루베리 향이 더 진하게 났어요.

The blueberries are not frozen but fresh. Custard cream is not that sweet but tasty. The blueberry taste is better due to the blueberry puree between the tarte and cream.

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음료는 커피 하나, 홍차 하나를 주문했어요.

We ordered one coffee and one tea for beverage.

  • Espresso Shakerrato(에스프레소 샤커레토) – 에스프레소를 급냉 후 쉐이킹한 부드러운 거품과 함께 드실 수 있습니다. (Quick frozen espresso shaken to make soft froth)

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와인 잔에 담겨 나온 커피라니! 신기했답니다. 게다가 거품이 정말정말 풍부했어요. 저는 카페에 가면 처음 보는 메뉴를 도전해보는데, 이게 이날의 도전이었답니다. 부드러운 거품이 정말 좋았고 에스프레소 사이사이에 얼음이 시원하게 섞여있더라구요. 하지만 아메리카노도 식으면 더 쓴 맛이 느껴지듯이, 이 에스프레소 샤커레토도 아무래도 에스프레소 샷을 급냉시킨 것이다보니 쓴 맛이 강하게 느껴졌어요. 쓴 맛에 익숙하지 않으신 분들에게는 비추이지만, 에스프레소 마니아에들에게는 한번쯤 추천해주고 싶은 메뉴랍니다.

Coffee in a wine glass! It was amazing to have thick froth. Going to a new cafe means a challenge to a new menu for me, and the challenge of the day was this menu. The smooth froth was really good and there were some ice between espresso. But this menu is an frozen espresso, and as the americano becomes more bitter when it cools down, the bitter taste was pretty strong. So if you are not familiar to bitter taste, I don’t recommend this menu, but if you are an espresso mania, you should try it.

  • Paradise  / ice (파라다이스 / 아이스) – 파파야, 망고 등 열대과일이 듬뿍 들어가 산뜻하고 신선한 느낌의 홍차 (Refreshing taste of tea with tropical fruits like papaya and mango)

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보통 과일 향의 홍차는 풍선껌같은 향이 나서 좋아하지 않는 편인데, 이건 약간 홍차 특유의 쌉쓰름한 맛과 함께 과일 향이 느껴져서 좋더라구요.

Usually most of the teas made of fruit smells like bubble gum, but this tastes bitter like a black tea with some fruit aroma, so it was really good.

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