Le Petit Four – Fantastic French dessert cafe

디저트는 역시 프랑스 디저트가 제일 맛있는 게 많은 거 같아요. 몽블랑, 마카롱 등 환상적으로 맛있는 디저트가 정말 많아요. 홍대에서 유명하다는 프랑스 디저트 카페에 가보았답니다.

The there are lots of fantastic desserts like Mont-blanc and macaroon in the France. This time, I went to a famous dessert restaurant in Hongdae.

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  • Restaurant name : Le Petit Four (르쁘띠푸)
  • Location : 서울시 마포구 상수동 86-37 2층 (2nd floor, 86-37, Sangsu-dong, Mapo-gu, Seoul, Korea)
  • Menu : French dessert like mont Blanc, macaroon, sorbet, coffee, tea, etc.
  • Price : coffee and beverages 2,800~7,900won, sorbet 3,000won~, dessert 4,000won~ (Millefeuille Mont-blanc 5,800won, Ispahan sorbet 4,000won)
  • Why I like here : Fantastic French desserts, various flavors of sorbet.
  • Contact : 02-322-2669
  • Homepage : blog.naver.com/lepetitfour

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라파레트 건물 2층에 있는 르쁘띠푸(Le Petit Four)예요. 사실 눈에 확 띄는 곳은 아니라서 찾아가기 힘들지도 몰라요. 지도를 꼭 확인하고 가주세요. 극동방송국에서 가까워요.

Le Petit Four is on the second floor of the lapalette building. It’s not that striking, so you would like to check the map to come here.

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프랑스 분위기의 인테리어에 커다란 유화들이 벽에 걸려 있어요.

The interior is French style, and there are some big oil-paintings on the wall.

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디저트만 간단하게 두개 주문했답니다. 이 곳에서 유명한 디저트 두가지예요.

We ordered two kinds of desserts. These menus are famous here.

  • Millefeuille Mont-blanc (밀피유 몽블랑) – 블루베리 다쿠아즈 시트와 더블크림, 바닐라빈, 크림치즈로 만든 치즈크림, 그리고 부드러운 밤크림을 10여겹으로 쌓아 만든 부드럽고 감미로운 케잌입니다. 밤크림과 크림치즈와의 만남… (Soft sweet cake made of 10 layers of blueberry Dacquoise sheet, double cream, vanilla bean, cheese cream made of cream cheese, and soft chestnut cream. The harmony of chestnut cream and cream cheese…)

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케익 위에는 밤 한조각과 마카롱이 올라가 있는데, 밤 위에는 금가루도 올라가 있어요.

There’s a piece of chestnut and a macaroon on the cake, and there is a piece of gold on the chestnut.

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보라색 블루베리 시트가 눈에 띄는 밀피유 몽블랑이예요. 생각보다 맛은 엄청나게 달지 않은데, 전반적으로 설탕은 많이 들어갔을 것 같은 메뉴예요. 프랑스 디저트는 사람을 행복하게 만드는 독특한 재료가 들어 있는 것 같아요 🙂 항상 식후에 디저트를 먹으면 마음에 행복이 차올라요!

Purple color blueberry sheet is notable from this Mont-blanc. It’s not that sugary taste, but I bet there’s lots of sugar included. Maybe there’s a special ingredient makes people happy in French desserts. It always makes people happy!

  • 이스파한(장미&리치) 소르베 (Ispahan(rose&lychee) sorbet)

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장미 향이 나는 새콤한 샤베트예요. 위에 블루베리와 라즈베리 등이 올라가 있어요. 첫맛에 느껴지는 장미 맛이 일품이예요. 장미 향이 맛으로 표현된다면 이런 맛이구나! 싶을 정도로요.

It’s a rose flavored sweet and sour sorbet. There are blueberry and raspberry on it. Rose flavor tasted to the first taste is fantastic, which is just like transferring the scent of rose to the taste of rose.

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